Gulasz grzybowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz grzybowy

z makaronem fusilli i szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

250 gramów

10 gramów

400 gramów

25 gramów

300 gramów

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść grzyby i pokrój w duże kawałki. Rozgrzej oliwę w dużym garnku i smaż grzyby, aż będą rumiane.

Krok 2

Dodaj posiekany czosnek oraz pomidory z puszki.

Krok 3

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź tak, aby zachować 200 ml wody z gotowania makaronu.

Krok 4

Do pomidorów dodaj makaron oraz 200 ml wody z gotowania.

Krok 5

Dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj. Gotuj, aż sos zgęstnieje.

Krok 6

Zdejmij z ognia. Dodaj listki umytego szpinaku. Delikatnie wymieszaj. Od razu podawaj z startym parmezanem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu możesz również dodać ser ricotta lub kawałki mozzarelli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz grzybowyGulasz grzybowy

Sięgnij po tajną broń każdego kucharza! Mowa o gulaszu – daniu o wielu smakach. Pora poznać jego nową recepturę – oto przepis na gulasz grzybowy z makaronem fusili i szpinakiem. Najedz się do syta!

Dla kogo? Dla osób lubiących eksperymenty. Gulasz grzybowy z makaronem fusili i szpinakiem to wariacja na temat jego tradycyjnej formy. Nie lubisz nudy? Zainspiruj się!

Na jaką okazję? Gulasz pozwoli Ci na stworzenie obiadu z prostych składników – większość z nich zapewne masz pod ręką. Co najlepsze, danie świetnie smakuje nawet – niektórzy twierdzą, że przede wszystkim – kolejnego dnia!

Dla urozmaicenia: By wzbogacić smak grzybowego gulaszu, dodaj ser ricotta lub kawałki mozzarelli.

Czy wiesz, że? Gulasz to narodowe danie węgierskie. Choć tradycyjnie nie dodaje się do niego grzybów, to właśnie z ich dodatkiem potrawa ta zyskała popularność w Polsce.