Fettuccine al pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fettuccine al pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

400 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku zagotuj wodę na makaron.

Krok 2

Ziemniaki obierz, pokrój w paski, a fasolki przekrój na połówki.

Krok 3

Kiedy woda ponownie zacznie wrzeć włóż makaron.

Krok 4

Przygotuj sos pesto.

Krok 5

Wymieszaj makaron z ziemniakami, fasolką i sosem pesto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fettuccine al pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fettuccine al pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fettuccine al pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fettuccine al pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fettuccine al pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fettuccine al pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fettuccine al pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fettuccine al pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej