Figowe przysmaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Figowe przysmaki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

1 pęczek

3 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Figi umyj, osusz i ponacinaj od góry dwoma cięciami na krzyż.

Krok 2

Orzeszki przyrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 3 łyżkami wody i oliwą.

Krok 4

Do każdej figi w miejsce nacięcia nałoż po 1 łyżce twarożku.

Krok 5

Na talerze ułóż porcje umytej i osuszonej rukoli posypanej uprażonymi orzeszkami. Na sałatę poukładaj figi i posyp posiekanym szczypiorkiem. polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej