Filety w sosie śmietanowo - musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety w sosie śmietanowo - musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 mililitrów

null

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

100 mililitrów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrop rybę sokiem z cytryny oraz posól ją i popieprz.

Krok 2

Wywar gotuj około 5 minut dodając śmietanę.

Krok 3

Włóż do niego rybę i pozostaw ją pod przykryciem na około 6 minut. Po wyjęciu utrzymuj w cieple.

Krok 4

Wymieszaj sos z musztardą, gałką muszkatołową i pieprzem tak by powstała gładka masa.

Krok 5

Gotową rybę ułóż na talerzach, polej sosem. Możesz udekorować ją cytryną i koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety w sosie śmietanowo - musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety w sosie śmietanowo - musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety w sosie śmietanowo - musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety w sosie śmietanowo - musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety w sosie śmietanowo - musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety w sosie śmietanowo - musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety w sosie śmietanowo - musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety w sosie śmietanowo - musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej