Dorsz po niemiecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz po niemiecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

6 sztuk

1 sztuka

null

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

6 łyżek

4 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę sparz i zetrzyj skórkę z połowy.

Krok 2

Na dużej patelnię wrzuć posiekaną drobno cebulę i łodygi natki pietruszki, ziele angielskie, ziarna pieprzu, goździk, liść laurowy i skórkę z cytryny.

Krok 3

Zalej wszystko wodą i duś na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 4

Ułóż filety na talerzu i polej sokiem z cytryny. Odstaw na czas duszenia wywaru. Po 20 minutach włóż filety na patelnię.

Krok 5

Przykrywamy i dusimy wszystko razem na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 6

1 szklankę wywaru przelewamy z patelni do rondla i gotujemy by połowa wyparowała. Dodaj musztardę, dokładnie wymieszaj i dodaj masło, cały czas mieszając trzepaczką. Przypraw pieprzem i solą.

Krok 7

Gdy rybę będzie już miękka polewamy sosem. Pozostałą część sosu wlej do dzbanka.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej