Filety z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

10 gramów

1 sztuka

null

10 gramów

50 gramów

1

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, rozbij tłuczkiem i posól.

Krok 2

Szynkę posiekaj i połóż na połowie filetu.

Krok 3

Na drugiej ułóż plasterki topionego sera.

Krok 4

Każdy filet złóż na pół, obtocz w mące, rozbitym jajku i bułce tartej.

Krok 5

Rozgrzej tłuszcz i usmaż na nim filety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej