Filety z kurczaka w sosie pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z kurczaka w sosie pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Cebulę i ziemniaki pokrój w plastry.

Krok 3

Filety przekrój na pół, oprósz solą i pieprzem, a następnie podsmaż je na maśle. Dodaj ziemniaki i cebulę.

Krok 4

Po 10 minutach posmaruj kurczaka sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podziel na 2 porcje.

Krok 5

Każdą zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut w temperaturze 175 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej