
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
2 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Cebulę i ziemniaki pokrój w plastry.
Krok 3
Filety przekrój na pół, oprósz solą i pieprzem, a następnie podsmaż je na maśle. Dodaj ziemniaki i cebulę.
Krok 4
Po 10 minutach posmaruj kurczaka sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podziel na 2 porcje.
Krok 5
Każdą zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut w temperaturze 175 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej