Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

4 szklanki

null

null

null

3 sztuki

null

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę opłucz, zalej wodą, zagotuj i odcedź, powtórz czynność trzykrotnie, po czym zalej świeżą wodą, dodaj połówkę jednej cebuli w całości, liść laurowy i pieprz w ziarenkach.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu, aż fasolka będzie miękka. Pozostałe cebule posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu razem z czosnkiem.

Krok 3

Dodaj warzywa razem z tłuszczem do miękkiej fasoli.

Krok 4

Papryczkę Jalapeno rozkrój, usuń nasionka i posiekaj drobno, pomidory obierz ze skórek i potnij w kostkę, wymieszaj z fasolką, duś jeszcze przez kilka minut, po czym dopraw do smaku. Meksykańską zupę z fasoli udekoruj posiekaną, świeżą kolendrą i rozłóż na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej