Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
3 sztuki
null
4 szklanki
null
null
null
3 sztuki
null
2 sztuki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę opłucz, zalej wodą, zagotuj i odcedź, powtórz czynność trzykrotnie, po czym zalej świeżą wodą, dodaj połówkę jednej cebuli w całości, liść laurowy i pieprz w ziarenkach.
Krok 2
Gotuj na małym ogniu, aż fasolka będzie miękka. Pozostałe cebule posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu razem z czosnkiem.
Krok 3
Dodaj warzywa razem z tłuszczem do miękkiej fasoli.
Krok 4
Papryczkę Jalapeno rozkrój, usuń nasionka i posiekaj drobno, pomidory obierz ze skórek i potnij w kostkę, wymieszaj z fasolką, duś jeszcze przez kilka minut, po czym dopraw do smaku. Meksykańską zupę z fasoli udekoruj posiekaną, świeżą kolendrą i rozłóż na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej