
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
10 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy dokładnie liście sałaty i drzemy na małe kawałki. Ogórka kroimy w kostkę, tak samo fetę i pomidora. Następnie paprykę kroimy w drobne paseczki. Wykładamy ze słoika marynowaną cebulkę.
Krok 2
Wszystko mieszamy i polewamy sosem zrobionym z oliwy z oliwek i sosów greckich z Knorra.
Krok 3
Na koniec posypujemy posiekaną natki pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej