Grillowane brokuły po włosku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane brokuły po włosku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

null

2 łyżeczki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły opłucz, osusz i podziel na 20 różyczek i obgotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie.

Krok 2

Osącz, przestudź i przełóż na kawałek folii aluminiowej.

Krok 3

Śmietanę wymieszaj z mąką i polej warzywa, oprósz startym serem i przyprawami.

Krok 4

Zawiń folię i piecz przez 15 minut na rozgrzanym ruszcie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane brokuły po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane brokuły po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane brokuły po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane brokuły po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane brokuły po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane brokuły po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane brokuły po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane brokuły po włosku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej