Sos szparagowy do mięsa, makaronu - przepis - Przepisy.pl pixel

Sos szparagowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion Knorr zagotuj z cukrem, pieprzem, papryką mieloną, masłem i sokiem z cytryny.

Sos szparagowy - Krok 1

Krok 2

Wrzuć szparagi i gotuj około 15 minut. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Sos szparagowy - Krok 2

Krok 3

Przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, migdały, pieprz Cayenne, wlej wino i zmiksuj na gładką jednolitą masę.

Sos szparagowy - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos szparagowySos szparagowy

Bulion Knorr zagotuj z cukrem, pieprzem, papryką mieloną, masłem i sokiem z cytryny.