Grillowane warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki przekrój na pół, a następnie posól. Zawiń w folię aluminiową i wrzuć do popiołu.

Krok 2

Resztę warzyw pozbaw gniazd nasiennych i szypułek.

Krok 3

Wszystkie, z wyjątkiem pomidorów, podziel wzdłuż na cztery części. Pomidory przekrój.

Krok 4

Z oliwy, octu, chilli oraz soli zrób zaprawę.

Krok 5

Warzywa grilluj skórą do grilla. Smaruj zaprawą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej