Dorsz w kieszonce z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w kieszonce z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
117 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

235 osób wydrukowało

Pobierz pdf

241 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

12 sztuk

0.5 sztuki

10 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Przygotuj kieszonkę z folii aluminiowej: oderwij z rolki folii aluminiowej kawałek o długości około 60 centymetrów. Złóż folię na pół i zawiń mocno dłuższe brzegi.

Krok 2

Obie papryki przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Ułóż je na desce do krojenia skórą do dołu i ostrożnie pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Cukinię przekrój na pół, wydrąż pestki łyżeczką, a miąższ pokrój w słupki.

Krok 4

Do każdej kieszonki z folii aluminiowej włóż po jednym kawałku ryby z warzywami i listkami bazylii. Dodaj do środka kilka kropel soku z cytryny oraz oliwy.

Krok 5

Zawiń otwarty brzeg folii i wstaw gotową kieszonkę do piekarnika. Po kilku minutach gorąca para nie będzie miała ujścia, a kieszonka napęcznieje.

Krok 6

Po około 25 minutach wyjmij kieszonkę z piekarnika, chwilę odczekaj i ostrożnie rozetnij folię. Podawaj gotową rybę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cielęcina z grzybami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej