Grzanki z mozzarellą i pomidorkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z mozzarellą i pomidorkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

12 sztuk

0.5 pęczka

2 sztuki

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój w plastry. Każdą kromkę posmaruj z dwóch stron oliwą z oliwek wymieszaną z przyprawą w mini kostkach Knorr. Grzanki ułóż na blasze do pieczenia.

Krok 2

Na wierzchu grzanek połóż po plasterku mozzarelli i 2-3 plasterki pomidorków koktajlowych.

Krok 3

Piecz 10 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 4

Przed podaniem posyp grzanki posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej