
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczkę oczyść, usuń nasiona, a resztę drobno posiekaj.

Krok 2
Kromki chleba przypiecz na patelni lub w tosterze, a następnie pokrój na grubą kostkę. Chrupiące wymieszaj z posiekanym czosnkiem, papryczką chilli i oliwą z oliwek.

Krok 3
Podawaj natychmiast. Świetnie pasują do zup i sałatek.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej