Grzybowa potrawka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowa potrawka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

15

heart
86 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

255 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

4 sztuki

500 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

50 mililitrów

5 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku z szerokim dnem rozgrzej oliwę, podsmaż czosnek i szalotkę, dodaj grzyby, smaż tak długo, aż powstały sok odparuje, a grzyby będą zupełnie suche.

Grzybowa potrawka - Krok 1

Krok 2

Dodaj wtedy mąkę i dokładnie ją rozmieszaj, wlej śmietanę i gotuj około 5 minut, aż śmietana zgęstnieje. Dodaj pozostałe zioła i przyprawy, w tym kostkę Knorr.

Grzybowa potrawka - Krok 2

Krok 3

Grzyby gotuj jeszcze razem około 3 minut.

Grzybowa potrawka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jagniecina s sosem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzybowa potrawkaGrzybowa potrawka

W garnku z szerokim dnem rozgrzej oliwę, podsmaż czosnek i szalotkę, dodaj grzyby, smaż tak długo, aż powstały sok odparuje, a grzyby będą zupełnie suche.