
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
250 gramów
50 gramów
1 sztuka
1 pęczek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby oczyść, namocz, ugotuj i pokrój w drobną kostkę. Wywar zostaw. Ugotować ryż, podsmaż cebulę posiekaną w drobną kostkę.
Krok 2
Wymieszaj ryż z grzybami, cebulą, pieprzem i Fix Gołąbki bez zawijania.
Krok 3
Liście kapusty sparz we wrzątku, by zmiękły. Na każdym liściu ułoż łyżkę farszu. Liście zwiń tak, by nadzienie nie wyleciało.
Krok 4
Gołąbki ciasno ułóź w garnku lub żaroodpornym naczyniu, Zalej wrzącym wywarem spod grzybów i gotuj 45 minut.
Krok 5
Zrób zasmażkę z mąki, masła, kilku łyżek wywaru, śmietany i posiekanego koperku. Dodaj do garnka i wymieszaj z wywarem i pogotuj około 10 minut. Gołąbki wyłoż na talerz i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej