Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami
NOWY PRZEPIS
łatwe
152 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
400 gramów
3 łyżki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, paprykę i cukinię pokrój w grubą kostkę.

Krok 2
Mięso przełóż do miski i wymieszaj z fixem Knorr oraz wodą.

Krok 3
Uformuj małe pulpeciki i obsmaż je przez chwilę na patelni, na rozgrzanym oleju.

Krok 4
Gotowe pulpety przełóż do naczynia żaroodpornego wraz z pokrojonymi warzywami. Całość zalej passatą pomidorową. Piecz 30 min w 180 st. C.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix Soczyste Pulpety
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami
Połączenie mięsa mielonego z warzywami to zawsze dobry pomysł! Pulpety cieszą się opinią dania prostego i uniwersalnego. Tym razem, zamiast smażyć na patelni, przełóż je do naczynia żaroodpornego. Prezentujemy sprawdzony sposób na soczyste pulpeciki zapiekane w piekarniku z warzywami, dzięki któremu nie musisz obawiać się o przypalenie lub wysuszenie mięsa. Będzie pysznie!
Dla kogo?
Przygotowanie pulpetów zapiekanych polecamy wszystkim osobom, które nie przepadają za smażonymi potrawami. Możesz mieć pewność, że nie będą ociekać tłuszczem, a smak zadowoli najbardziej wybrednych smakoszy.
Na jaką okazję?
Pulpety zapiekane z warzywami to kapitalny sposób na przygotowanie szybkiego posiłku dla całej rodziny. Śmiało możesz podać je także podczas niedzielnego obiadu. Po co tracić czas na skomplikowane potrawy? Weekend jest po to, by odpoczywać!
Czy wiesz, że?
Do przygotowania pulpetów zapieczonych z warzywami możesz użyć także mięsa z kurczaka lub wołowo-wieprzowego. Wykorzystaj to, co masz w lodówce.
Dla urozmaicenia:
Oprócz warzywnych składników, do zapiekanki z pulpetami możesz dodać także pieczarki lub boczniaki.