
Składniki
3 łyżeczki
1 sztuka
10 sztuk
1 opakowanie
1 łyżka
300 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso na małe kawałki i posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Wlej do miski łyżkę oleju i dwie łyżki sosu sojowo-grzybowego. Mięso posmaruj marynatą i odstaw do lodówki na godzinę.
Krok 3
Warzywa pokrój w niewielkie kawałki. Papryką i cebulę w kostkę, pieczarki na pół.
Krok 4
Włóż kurczaka na rozgrzaną patelnię i smaż przez 3 minuty. Dodaj pieczarki, cebulę oraz paprykę i smaż 5 minut.
Krok 5
Teraz dodaj odsączone z zalewy pomidory, rozdrobnij je, wymieszaj.
Krok 6
Wsyp dwie duże łyżki curry i duś przez 10 minut mieszając co jakiś czas.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej