Karkówka w zalewie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w zalewie

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.6 szklanki

0.3 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owiń folią aluminiową i włóż na noc do lodówki.

Krok 2

Zalewa: Miód połącz z musztardą i resztą oleju, wlej piwo, dodaj listek laurowy, oprósz tymiankiem. Wymieszaj.

Krok 3

Karkówkę umieść w torebce do pieczenia, zalej zalewą miodową i zamknij dołączonym klipsem.

Krok 4

Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Piecz w piekarniku około 70 minut w temp. 180 stopni. Kilkanaście minut przed końcem rozchyl rękaw, aby wierzch się zarumienił.

Krok 5

Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oleju, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem czarnym oraz ziołowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w zalewie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej