
Składniki
2 łyżeczki
3 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 szczypty
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
2 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka wybij do miseczki. Dodaj drobniutko starty ser Dziugas, posiekaną zieleninę i mini kostkę, lekko roztrzep. Dopraw solą i odrobiną chili.
Krok 2
Szynkę pokrój w kostkę. Szalotkę obierz, pokrój w cienkie krążki. Łodygę selera pokrój na kawałeczki grubości 3-5 mm. Rozgrzej na patelni 1 łyżeczkę oleju, zrumień lekko szynkę. Dodaj selera i szalotkę, wsyp łyżeczkę sosu w proszku i wlej 3 łyżki wody - smaż chwilę razem, ale nie za długo żeby warzywa pozostały chrupiące.
Krok 3
Na drugiej patelni rozgrzej pozostały olej z masłem. Wlej masę jajeczną i smaż omlet podważając brzegi szerokim nożem albo łopatką i przechylając patelnią lekko tak żeby płynna masa spływała pod spód.
Krok 4
Gdy wierzch omletu będzie już ścięty rozłóż na nim usmażoną szynkę z warzywami, chwilę podgrzej. Przełoż omlet na talerz, udekoruj listkami selera i koperku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej