Omlet z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z mięsem mielonym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

4

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.4 kilograma

1 sztuka

8 sztuk

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj jajka i mleko.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 1

Krok 2

Mięso mielone usmaż na patelni.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 2

Krok 3

Rozmieszaj Fix Pikantne Bolognese z chilli Knorr z wodą według proporcji podanych na opakowaniu. Dodaj go do mięsa i gotuj razem do momentu, kiedy sos zgęstnieje.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 3

Krok 4

Usmaż omlet, zdejmij go z patelni i poczekaj chwilę aż przestygnie.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 4

Krok 5

Następnie na omlet nałóż farsz tak, by nie wychodził z omletu i całość zawiń. Podawaj.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej