Omlet po cesarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet po cesarsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozbij i oddziel białka od żółtek.

Krok 2

Żółtka utrzyj razem z cukrem, wymieszaj z mąką i mlekiem.

Krok 3

Białka ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli i delikatnie połącz obie masy.

Krok 4

Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, podziel na części i oprósz cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej