
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
10 sztuk
0.5 szklanki
2 łyżki
0.25 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki obierz i pokrój na plasterki. Paprykę pokrój w paski. Oliwki pokrój na plasterki.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę, dodaj pieczarki i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż do lekkiego zrumienienia.
Krok 3
Dodaj ryż, paprykę, oliwki, pokruszoną kostkę czosnkową i rozmącone jajka. Wymieszaj, przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu aż jajka się zetną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej