Indyk duszony w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk duszony w warzywach

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy i lekko szkliwimy na maśle.

Krok 3

Dodajemy pokrojone w kostkę mięso i przesmażamy razem kilka minut.

Krok 4

Fasolkę po rozmrożeniu kroimy w kawałki (jeśli jest w całości).

Krok 5

Cukinię, oliwki i pieczarki kroimy w plasterki.

Krok 6

Warzywa dodajemy do mięsa i doprawiamy kostkami smakowymi oraz delikatem.

Krok 7

Dodajemy bulion i dusimy około 30 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk duszony w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk duszony w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk duszony w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk duszony w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk duszony w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk duszony w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk duszony w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk duszony w warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej