
Składniki
2 łyżki
300 gramów
null
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek rozetrzeć z solą, wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą, łyżką majeranku.
Krok 2
Przygotowaną marynatą natrzeć indyka na zewnątrz i wewnątrz, owinąć folią i wstawić na 180 minut do lodówki.
Krok 3
Oliwki wymieszać z posiekaną cebulą, nadziać indyka, zszyć nicią kuchenną i obłożyć boczkiem pokrojonym w plasterki.
Krok 4
Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, piec około 120 minut, co pewien czas lekko skrapiając wodą i obracając.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej