Indyk nadziewany oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk nadziewany oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

300 gramów

null

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek rozetrzeć z solą, wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą, łyżką majeranku.

Krok 2

Przygotowaną marynatą natrzeć indyka na zewnątrz i wewnątrz, owinąć folią i wstawić na 180 minut do lodówki.

Krok 3

Oliwki wymieszać z posiekaną cebulą, nadziać indyka, zszyć nicią kuchenną i obłożyć boczkiem pokrojonym w plasterki.

Krok 4

Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, piec około 120 minut, co pewien czas lekko skrapiając wodą i obracając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk nadziewany oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk nadziewany oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk nadziewany oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk nadziewany oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk nadziewany oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk nadziewany oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk nadziewany oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk nadziewany oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej