
Składniki
500 gramów
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś indyka kroimy w kostkę.
Krok 2
Cebulę siekamy w półplasterki.
Krok 3
Kurczaka przesmażamy z cebulą na odrobinie tłuszczu, do czasu, aż mięso będzie gotowe.
Krok 4
Pieczarki kroimy w bardzo cienkie plasterki (można użyć szatkownicy) i dodajemy do kurczaka.
Krok 5
Przesmażamy kilka minut, a na końcu solimy.
Krok 6
Całość zalewamy sosem śmietanowym.
Krok 7
W między czasie gotujemy makaron, który następnie odcedzamy i hartujemy,
Krok 8
Podajemy obficie posypane natką pietruszki. Smacznego!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej