Indyk w tajskim sosie curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w tajskim sosie curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

2 łyżki

0.5 szklanki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka pokrój w paski i smaż przez 2 minuty na gorącym oleju.

Krok 2

Opakowanie Indyka w tajskim sosie wymieszaj dokładnie z 50 ml wody i dodaj do mięsa.

Krok 3

Dodaj mleko kokosowe.

Krok 4

Całość duś pod przykryciem około 7 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej