Jabłkowa pierś z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłkowa pierś z kurczaka

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą cebulową, odstawić na 10-15 min. Cebulę drobno posiekać, posypać cukrem, podsmażyć. Dodać mięso, smażyć razem ok.5 min. Jabłka obrać, pokroić w niedużą kostkę, dodać do kurczaka i cebuli, przyprawić cynamonem i pieprzem. Dusić pod przykryciem kilka minut. Podajemy z białym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos grzybowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej