Gulasz szynkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz szynkowy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

20 dekagramów

20 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

3 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i paprykę pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Podsmażyć, dodać pokrojone w cząstki pieczarki, boczek i paprykę.

Krok 3

Zagotuj 1 lt wody i połącz z Fixem Gulasz Knorr. Zagotuj.

Krok 4

Zeszklij cebulę na patelni, dodaj pokrojone w kostkę mięso.

Krok 5

Fix wlej do mięsa i warzyw. Gotuj do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej