
Składniki
1 kilogram
2 opakowania
1 puszka
1 sztuka
2 łyżki
6 sztuk
300 mililitrów
100 gramów
3 łyżki
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w kostkę mięso. Gdy odparują wszystkie soki dodaj przekrojone na pół cebulki i smaż aż się zarumienią. Wlej czerwone wino i gotuj tak długo aż zupełnie odparuje. W międzyczasie podgotuj fasolę.

Krok 2
Do garnka włóż posiekaną papryczkę chilli, kapary, dodaj podgotowana wcześniej białą fasolę, kilka gałązek rozmarynu.

Krok 3
Dodaj pomidory, następnie wlej 400 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - zagęści i doprawi on odpowiednio potrawę.

Krok 4
Całość duś pod przykryciem około 40 minut aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje.


Dobra rada:
Gulasz w ten sposób możesz również przygotowywać z różnego rodzaju mięs.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej