Hiszpański gulasz z biała fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański gulasz z biała fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

48

heart
343 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

544 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

965 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 opakowania

1 puszka

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

300 mililitrów

100 gramów

3 łyżki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w kostkę mięso. Gdy odparują wszystkie soki dodaj przekrojone na pół cebulki i smaż aż się zarumienią. Wlej czerwone wino i gotuj tak długo aż zupełnie odparuje. W międzyczasie podgotuj fasolę.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 1

Krok 2

Do garnka włóż posiekaną papryczkę chilli, kapary, dodaj podgotowana wcześniej białą fasolę, kilka gałązek rozmarynu.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 2

Krok 3

Dodaj pomidory, następnie wlej 400 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - zagęści i doprawi on odpowiednio potrawę.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 3

Krok 4

Całość duś pod przykryciem około 40 minut aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Gulasz w ten sposób możesz również przygotowywać z różnego rodzaju mięs.

3

Opinie o przepisie

  • Robert Stasiak

    Robert Stasiak , 22.11.2017

    Ja dodałem półsłodkie Carlo Rossi.. wyszło super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Nalepa

    Piotr Nalepa , 14.04.2016

    Jakie wino trzeba dodać? Wytrawne, słodkie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Pajor

    Magdalena Pajor , 04.04.2016

    ale wygląda okropnie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hiszpański gulasz z biała fasolą Hiszpański gulasz z biała fasolą

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w kostkę mięso. Gdy odparują wszystkie soki dodaj przekrojone na pół cebulki i smaż aż się zarumienią. Wlej czerwone wino i gotuj tak długo aż zupełnie odparuje. W międzyczasie podgotuj fasolę.