
Składniki
2 sztuki
1 plaster
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
bierzemy jeden lub dwa plasterki szynki(obojętnej jakiej) i kroimy na małe kwadraciki
Krok 2
Bierzemy patelnie i na nią dajemy kawałek kostki masełka i czekamy aż się rozpuści
Krok 3
Gdy masło jest już rozpuszczone dodajemy 2 jajka.
Krok 4
Po 30 sekundach zaczynamy mieszać jajko.
Krok 5
Potem szybko bierzemy kawałki szynki i dodajemy i znowu mieszamy tylko że ok. 2, 3 minuty
Krok 6
Po wymieszaniu dajemy danie na talerz i możemy ale nie musimy przyprawić solą i pieprzem. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej