Wegetariańskie szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie szaszłyki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

null

null

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł obgotuj w lekko osolonej wodzie przez kilka minut, osącz, podziel na różyczki.

Krok 2

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i przekrój na połówki, jabłka rozdziel na ćwiartki.

Krok 3

Nadziewaj naprzemiennie składniki na patyczki szaszłykowe.

Krok 4

Oliwę połącz z odrobiną soku z cytryny i miodem, obtocz wegetariańskie szaszłyki w marynacie i grilluj przez 30 minut, oprósz sezamem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
19 osób ogląda przepis:
Sernik z brzoskwiniami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej