Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą

Autor: mrdiki2012

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokroić i podsmażyć na margarynie. Zalać wodą i dodać koncentratu.

Krok 2

Pieczarki pokroić i dodać do gotującego się sosu. Ziemniaki lub frytki usmażyć. Do skamu dodac soli i pieprzu. Danie dla ludzi mających mało czasu na posiłek. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej