
Składniki
1 szczypta
4 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 opakowanie
null
4 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę mieszamy z mąką i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 2
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, posypujemy dwiema łyżkami żółtego sera, zalewamy śmietaną i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 5 minut.
Krok 3
Gdy śmietana się zagotuje, naczynie wyjmujemy, wbijamy jajka tak by żółtka się nie rozlały, oprószamy pieprzem i solą i pozostałym serem.
Krok 4
Całość wstawiamy z powrotem do piekarnika. Na 5 minut.
Krok 5
Gdy białka się zetną a żółtka będą jeszcze lekko płynne wyjmij potrawę i chwilę poczekaj. Podawaj porcję na liściu sałaty wraz z grzankami z chleba tostowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej