Jajka rzeżuchowce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka rzeżuchowce

Autor: pacpaw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka rozcinamy po połowie, delikatnie wyjmujemy żółtka i przekładamy do oddzielnej miseczki.

Krok 2

Do żółtek dodajemy majonez, rzeżuchę, sól,pieprz i całość ugniatamy na jednolitą masę.

Krok 3

Następnie taką pastą faszerujemy jajka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka rzeżuchowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka rzeżuchowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka rzeżuchowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka rzeżuchowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka rzeżuchowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka rzeżuchowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka rzeżuchowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka rzeżuchowce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Camembert w panierce
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej