Zupa z kurczakiem i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczakiem i jajkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

125 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

850 mililitrów

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj sól i ocet, zmniejsz ogień i delikatnie wbijaj do wrzątku po jednym jajku. Po minucie wyciągnij je łyżką cedzakową.

Krok 2

Bulion zagotuj w drugim garnku.

Krok 3

Pora pokrój w krążki, brokuły podziel na różyczki, kurczaka posiekaj, a pieczarki pokrój w plastry. Wszystkie składniki dodaj do bulionu i wlej sherry. Dopraw sosem chili i gotuj przez 15 minut.

Krok 4

Dodaj jajka i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Posyp szczyptą chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej