Zupa selerowa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa selerowa z ryżem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

12 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

250 gramów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łodygi selera drobno siekamy.

Krok 2

W garnku rozgrzewamy łyżkę masła i oliwę.

Krok 3

Dodajemy seler, liść laurowy i posiekaną natkę.

Krok 4

Podsmażamy 10 minut aż zmiękną.

Krok 5

Dodajemy 1,5l wody i Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 6

Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 15 minut.

Krok 7

Dodajemy ryż, gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Krok 8

Dodajemy pozostałą łyżkę masła. Podajemy posypaną parmezanem.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej