
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
12 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
250 gramów
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łodygi selera drobno siekamy.
Krok 2
W garnku rozgrzewamy łyżkę masła i oliwę.
Krok 3
Dodajemy seler, liść laurowy i posiekaną natkę.
Krok 4
Podsmażamy 10 minut aż zmiękną.
Krok 5
Dodajemy 1,5l wody i Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 6
Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 15 minut.
Krok 7
Dodajemy ryż, gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 8
Dodajemy pozostałą łyżkę masła. Podajemy posypaną parmezanem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej