Orzechowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzechowa zupa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

400 gramów

null szczypt

150 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy drobno zmiel, tak aby powstała jednolita masa.

Krok 2

Do zagotowanej wody rozkrusz Mini kostki Pietruszka Knorr i dokładnie rozprowadź.

Krok 3

Dodaj śmietanę i jogurt naturalny. Nie możesz doprowadzić do wrzenia ponieważ się zwarzy.

Krok 4

Wsyp orzechy i wymieszaj. Dopraw pieprzem. Rada: Zupa powinna być gęsta, ale dominować w niej powinny orzechy. Należy tak długo sypać orzechy, by smak orzechów był wyraźnie wyczuwalny.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej