Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa(seler,por,cebula,rzodkiew,pietruszka) obrac ,umyc i pokroic w plasterki.Wrzucic cebulę i pora do garnka dodac troszkę oliwy, chwilę podsmażyc.Następnie dodac pozostałe warzywa oraz bulionetkę drobiową w 500ml.wodyWszystko gotowac do miękkości ,pod koniec dodac kalafior oraz przyprawy mini kosteczki czosnek oraz sól i pieprz.
Krok 2
Wszystko zmiksowac na gładką masę.Rozgrzac piekarnik ciasto filo delikatnie posmarowac,położyc warstwami i małym kawałku nałozyc szpinak rozdrobniony z mascarpone.Zrobic falbankę i piec w piekarniku około 5-6 minut w temp.180 st.Podawac biały krem z dodatkiem falbanki filo.Smacznego

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej