Krem z borowików przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z borowików

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

6 szczypt

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz zalewając je w garnku 2 szklankami zimnej wody. Po 30 minutach moczenia gotuj ok. pół godziny. Warzywa obierz, pokrój w kostkę. W 2 szklankach gorącej wody, zagotowanej, rozpuść oba buliony.

Krok 2

Do podgotowanych grzybów dodaj liście laurowe i warzywa oraz utłuczony na proszek jałowiec i bulion, gotuj aż warzywa zmiękną a następnie wyjmij liście a zupę zmiksuj zupę na krem.

Krok 3

Dopraw zupę do smaku pieprzem, dolej śmietankę i już nie gotuj by się nie zważyła. Podawaj na gorąco przybierając kleksami śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej