Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku
łatwe
154 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
400 gramów
100 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w kawałki i ugotuj wraz z żeberkami, aż będą miękkie.

Krok 2
Ziemniaki z 500 mililitrami rosołu z wędzonki, zawartością opakowania zupy Knorr i śmietanką wlej do malaksera. Zmiksuj na gładką masę.

Krok 3
Boczek smaż, aż będzie chrupiący. Zupę podawaj posypaną pokruszonymi na mniejsze kawałki chipsami z boczku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej