Zupa cebulowa z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z jajkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

null

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj litr wody. Dodaj posiekaną trawę cytrynową, sos sojowy, sos ostrygowy oraz pokrojoną w plasterki papryczkę chilli.

Krok 2

Dodaj do zupy Kostkę Knorr i gotuj 10 minut.

Krok 3

Cebulę bardzo drobno posiekaj i wrzuć do zupy. Gotuj ok. 20 minut.

Krok 4

Jajka dokładnie roztrzep z mąką. Na maśle usmaż omlety. Każdy lekko wystudź, zwiń w rulon i pokrój w cienkie paski.

Krok 5

Do miseczek wsyp kawałki omletu, posiekaną dymkę i kolendrę. Całość zalej gorącym rosołem. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej