
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
0.5 pęczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odsączyć groszek konserwowy z zalewy. W garnuszku rozpuścić masło i wsypać groszek. Rozkruszyć na niego mini kostki pietruszkowe. Ogrzewać delikatnie mieszając by się nie rozpadł. Oprószyć mąką i znów zamieszać - ogrzewać , aż mąka zagęści groszek.
Krok 2
Groszek sam z siebie jest lekko mdły - doprawiony słonawą kostka pietruszkową nabiera smaku. Jest moim zdaniem doskonałym dodatkiem do delikatnych białych mięs gotowanych lub samodzielnym daniem wegetariańskim np. z jajkiem sadzonym i ziemniakami z wody.
Krok 3
Danie szybkie- proste- smaczne. Podawać na ciepło udekorowane świeżymi listkami natki pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej