Pikantna zupa z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa z dyni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 szklanki

1 kilogram

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szklanka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Bekon potnij na mniejsze kawałki, dodaj do cebuli i podsmaż na rumiany kolor.

Krok 2

Dynie obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój w małe kawałki. Dodaj do bekonu, duś przez ok. 5 minut.

Krok 3

Dolej bulion i sok pomarańczowy. Dopraw do smaku i duś przez ok. 30 minut do czasu, gdy składniki będą miękkie.

Krok 4

Paprykę chili posiekaj i dodaj do zupy razem ze śmietaną. Wszystko zmiksuj i gotuj jeszcze przez 5-10 minut.

Krok 5

Rozlej na talerze i udekoruj pikantną zupę z dyni posiekaną kolendrą.

1

Opinie o przepisie

  • Kat 21

    Kat 21 , 05.11.2020

    Pyszna zupa. Zrobiłam bez śmietany, dodajemy ją bezpośrednio na talerzu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej