
Składniki
1.5 szklanki
2 szklanki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
150 gramów
250 gramów
2 łyżeczki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zmiksuj z jajami, po czym dodaj mąke, sól i cukier.
Krok 2
Nastepnie dodaj jeszcze kakao, cukier waniliowy i płatki np. czekoladowe. Po zmieszaniu smaż na rozgrzanej patelni polanej bardzo małą ilością oleju.
Krok 3
Usmażone polej serkiem i podawaj złożone na pół. pasuje do nich sok z pomarańczy lub mleko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej