Kakaowe naleśniki z serkiem waniliowym i czekoladą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kakaowe naleśniki

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 szklanki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

150 gramów

250 gramów

2 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zmiksuj z jajami, po czym dodaj mąke, sól i cukier.

Krok 2

Nastepnie dodaj jeszcze kakao, cukier waniliowy i płatki np. czekoladowe. Po zmieszaniu smaż na rozgrzanej patelni polanej bardzo małą ilością oleju.

Krok 3

Usmażone polej serkiem i podawaj złożone na pół. pasuje do nich sok z pomarańczy lub mleko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Camembert w panierce
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej