
Składniki
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
8 sztuk
0.2 łyżeczki
500 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj skórkę z cytryn. Z cytryny wyciśnij sok.
Krok 2
Zmieszaj jogurt z wanilią i miodem.
Krok 3
Żelatynę namocz zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie podgrzej sok z cytryny i rozpuść w nim żelatynę.
Krok 4
Do żelatyny włóż parę łyżek jogurtu, potem mocno wymieszaj. Odstaw krem w chłodne miejsce.
Krok 5
Ubij śmietanę na sztywną pianę, udekoruj nią krem.
Krok 6
Wypłucz dwie okrągłe formy zimną wodą, a następnie napełnij je kremem. Wygładź i odstaw w chłodne miejsce, aż krem nabierze stałej konsystencji.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej