Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

8 sztuk

0.2 łyżeczki

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj skórkę z cytryn. Z cytryny wyciśnij sok.

Krok 2

Zmieszaj jogurt z wanilią i miodem.

Krok 3

Żelatynę namocz zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie podgrzej sok z cytryny i rozpuść w nim żelatynę.

Krok 4

Do żelatyny włóż parę łyżek jogurtu, potem mocno wymieszaj. Odstaw krem w chłodne miejsce.

Krok 5

Ubij śmietanę na sztywną pianę, udekoruj nią krem.

Krok 6

Wypłucz dwie okrągłe formy zimną wodą, a następnie napełnij je kremem. Wygładź i odstaw w chłodne miejsce, aż krem nabierze stałej konsystencji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej