Kalmary w cieście naleśnikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary w cieście naleśnikowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 sztuki

2 szklanki

0.5 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary rozmroź w zimnej wodzie, odsącz i osusz. Kalmary posól i przygotuj ciasto naleśnikowe.

Krok 2

Do mąki wbij jajka, dodaj mleko, wodę oraz szczyptę soli i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Kalmary obtaczaj w cieście i smaż na złoto-brązowo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej