
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka umyć,ugotować na twardo,schłodzić w zimnej wodzie,przekroić ostrym nożem razem ze skorupką wzdłuż na połówki.
Krok 2
Wybrać jajka łyżeczką i drobno posiekać.
Krok 3
Dodać 2 łyżki masła,śmietanę,drobno posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki.
Krok 4
Dobrze wymieszać,nałożyć w skorupki,posypać tartą bułką,przyklepać łyżką,smażyć na rozgrzanym maśle kładąc posypaną stroną do dołu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej