Kanapka z tuńczykiem z puszki i z pomidorem | Przepisy.pl pixel

Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

heart
553 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

190 osób wydrukowało

Pobierz pdf

648 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ukrój 2 kromki chleba. Posmaruj rozgniecionym czosnkiem i podsmaż delikatnie na patelni.

Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą - Krok 1

Krok 2

Kromki posmaruj masłem.

Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą - Krok 2

Krok 3

Tuńczyka odcedź z wody i skrop cytryną.

Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą - Krok 3

Krok 4

Pokrój cebulę w plastry. Umyj i osusz pomidora i rukolę, pomidora pokrój w plasterki.

Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą - Krok 4

Krok 5

Na kromkach chleba ułóż listki rukoli a następnie na jedną kromkę nałóż na to farsz. Całość opcjonalnie dopraw pieprzem do smaku i złóż ze sobą przykrywając drugą kromką.

Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebuląKanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą

Przygotowanie posiłków nie wymaga szczególnego samozaparcia, dyscypliny, godzin spędzanych na kursach i studiowaniu nowinek z kulinarnego świata. Bardzo często chodzi o to, by było smacznie i nieskomplikowanie. Zwłaszcza gdy burczący brzuch dochodzi do głosu. Właśnie w takich chwilach nieodzowna okaże się kolorowa kanapka z tuńczykiem i warzywami.

Dla kogo?

Brzmi mało finezyjnie? Przekonacie się, że przepis na kanapkę nie sprowadza się wyłącznie do płaskiej kromki z przypadkowymi dodatkami. Kanapka z tuńczykiem i pomidorem cieszy zarówno oko, jak i podniebienie.

Na jaką okazję?

Potraktujcie ją jako sposób na lunch w środku dnia, gdy od śniadania minęło już trochę czasu, ale do obiadu jeszcze daleko. Co powiecie na barwną kolację z chrupiącym pieczywem, pomidorem i cebulą? Mniam!

Czy wiesz, że?

Chleb podsmażycie na patelni, ale możecie wykorzystać też piekarnik, toster lub opiekacz.

Dla urozmaicenia:

Kilka czarnych oliwek nada kanapce z tuńczykiem bardziej zdecydowanego smaku.